Een kledingruilfeest is niet alleen erg gezellig, maar is bovendien ook goed voor het milieu en voor je portomonnee. De Utrechtse Maartje Maas deelt op haar website Little Green Dress een stappenplan om je eigen kledingruilfeest te organiseren.

Sinds 2009 organiseert Maartje regelmatig kledingruilfeestjes. Tijdens haar studietijd leende ze van haar huisgenoten regelmatig kleding voor een feestje. Met z’n allen stonden ze dan voor de spiegel elkaars kleding te passen. Dit idee groeide later uit tot het organiseren van kledingruilfeestjes.

Je eigen kledingkast opruimen, spullen die je nooit meer draagt ruilen met andere meiden die je helemaal niet kent en weer met leuke outfits thuiskomen. Jij blij en de ander blij. Het geld dat je bespaart hebt kun je aan eerlijk geproduceerde mode uitgeven. Door het hergebruik van kleding bespaar je bovendien waardevolle grondstoffen zoals water. In kleding zit veel water verwerkt, door met name de onduurzame katoenteelt en het verfproces. Zo ‘kost’ een katoenen T-shirt 2700 liter water en een spijkerbroek 8000 liter.

Met haar feestjes maakt Maartje geruilde en duurzame kleding hip en krijgen jaarlijks meer dan duizend kledingstukken een nieuwe eigenaar. Ook een kledingruilfeest organiseren? Op de website Little Green Dress deelt Maartje een stappenplan voor een geslaagde kledingruil.

Ps; Heb jij een kledingruilfeest in de planning staan? Neem contact met ons op, we horen het graag!

Meer: