Loop met een coach door jouw straat en scan de warmtelekken bij huizen van binnen en van buiten. Natuurlijk krijg je ook tips welke maatregelen je het beste kunt nemen.
De scans kunnen worden uitgevoerd in december, januari, februari en maart. Reserveren is verstandig.
Natuurlijk willen we allemaal zo efficiënt mogelijk met energie omgaan. De verwarming een graadje lager en een warme trui aan levert al een flinke CO2 en kostenbesparing op.
Wil je weten hoe jij jouw woning moet aanpakken om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken? Maak dan gebruik van de warmtecamera. Via infraroodbeelden kun je zien waar de meeste energie het huis verlaat. En kom je er dus achter wat je het beste kunt doen om dit te voorkomen.
Via Arnhem AAN kun je een aanvraag doen voor een wandeling met coach met een warmtecamera
- Zorgen voor de warmtecamera
- Leveren een coach
- Voeren de scans uit in december, januari, februari en maart (scans kunnen uitgevoerd worden wanneer het ’s nachts 4 graden of kouder is)
Wat doe je zelf:
- Plan samen met de toegewezen coach een datum
- De verwarming een nacht voor de scan aan laten staan
- De scan bij voorkeur in de ochtend
- Zorgen dat er ongeveer 6 buurtbewoners zijn om de wandeling te maken
De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Thermografie is een techniek waarbij met behulp van een infraroodcamera temperaturen in objecten zichtbaar gemaakt worden en kunnen worden vastgelegd. Deze temperatuurbeelden zijn opgebouwd uit kleuren, die de afzonderlijke temperaturen weergeven. In dit geval wordt thermografie gebruikt om bouwkundige afwijkingen te constateren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: – opsporen van koudebruggen en isolatieproblemen, – opsporen van vocht, – opsporen lekkages in platte daken, – opsporen van lekkages in kelders. Thermografie is er niet op gericht om met een hoge nauwkeurigheid absolute temperaturen vast te leggen. Het gaat veel meer om een indicatie van de temperaturen en om relatieve temperatuurverschillen. Elk gebouw kent zwakke plekken waardoor onnodig warmteverlies optreedt. Denk aan vloeren, gevels, daken, schoorstenen, deuren en kozijnen, of andere delen met onvoldoende of niet correct aangebrachte isolatie. Via thermografische foto’s is het mogelijk te laten zien waar eventuele koudebruggen, isolatiegebreken of luchtlekkages in de constructie aanwezig zijn. Thermografisch onderzoek of bouwkundige thermografie toont een zichtbaar bewijs van energieverspilling, maar laat ook verborgen lekkages zien.