Park ‘de Steenen Camer’’ in Arnhem-Zuid vormt zondag 4 september het gezellige decor voor de jaarlijkse oogstmarkt. De circa 45 kramen staan in het teken staan van biologisch, natuur, milieu, duurzaam, multi-culti en dit keer ook Romeins.

Tuinders van BTV-Elderveld zullen hun oogst presenteren in mooi opgemaakte kruiwagens of manden op showtafels. Ook zijn er diverse open-tuinen. In de vernieuwde boomgaard kun je een fruitboom adopteren.

Er zijn rondleidingen door de boomgaard, naar diverse mooie volkstuintjes, naar de biologische plantjeskwekerij en naar de Romeinse tuin. In de Romeinse tuin zie je gewassen die hier door de Romeinen zijn geïntroduceerd. Op de plek van deze tuin kweekten Bataafse boeren verse groenten, fruit en kruiden voor de ongeveer 450 legionairs in het verdedigingsfort Castra Herculis. Bataafse en Romeinse figuranten vertellen je bijbehorende historische verhalen zoals waar ze de gewassen voor gebruikten.

Verder is er van alles te proeven: van de verse oogst,  eigen gemaakte biologische pompoen- en/of courgettesoep of biologische thee met een versnapering.
Ook voor kinderen is er van alles te doen.

Waar: Park ‘de Steenen Camer’’ in Arnhem-Zuid
Wanneer: zondag 4 sept van 12:00 -17:00
Toegang: gratis