Bloei! in Arnhem was 31 augustus 2014 te vinden op ‘de Steenen Camer’ in de wijk Elderveld, te Arnhem. De aangename parkachtige omgeving van Biologische tuinvereniging Elderveld vormde het gezellige decor voor de jaarlijkse oogstmarkt.

Bezoekers konden die dag van 11.00 tot 16.00 uur hun hart ophalen aan een rijke variatie van minimaal 50 kramen die in het teken staan van biologisch, natuur, milieu en duurzaam.

Veel eigen tuinders presenteerden hun oogst in mooi opgemaakte kruiwagens of manden op showtafels en ook stelden zij hun tuintje (paradijsje) open voor een bezoekje en men kon ook een kijkje nemen in de vernieuwde boomgaard en hier een fruitboom adopteren. Ook het nieuwste project de kindertuinen zijn te bezichtigen. Verder laat men zien wat men met de eigen oogst heeft gedaan (wecken, jam, likeur etc) en zijn er demonstraties maken van zuurkool, sambal, insectenhotels, houten beelden en het inmaken van groenten.

Voor de kinderen is er een kinderplein met o.a. spelletjes, schminken, dieren aaien, minituintjes maken, vlinders schilderen en nog veel meer. Scouting Schutgraaf gaat spannende dingen doen voor de jeugd op en rond de waterplas naast de Schuur. Kinderen t/m 15 jaar mogen op een kleedje zelf hun spulletjes verkopen.

Eten, drinken en muziek; Centraal worden een aantal kramen opgesteld waarbij culturen en nationaliteiten die bij de BTV samenkomen, ons verwennen met hun heerlijke hapjes. Maar komt u vooral ook proeven van onze eigen gemaakte biologische pompoenen- en/of courgettesoep.

Op het podium zijn doorlopend muziekoptredens en hier worden ook de winnaars bekend gemaakt van de opkweekwedstrijd “de grootste/hoogste zonnebloem van Elderveld”.

In het clubhuis ‘’de Schuur’’ kunt u, buiten de heerlijke culturele hapjes op de markt, terecht voor een kop koffie, biologische thee, fris of een versnapering.

Kortom een bijzondere markt voor het hele gezin, waar u ongedwongen een middagje kunt vertoeven.

Locatie: Hannesstraatje (afslag Drielsedijk in Elderveld)