Tijdens “lekker naar de boer” zijn veel biologische landbouwbedrijven te bezoeken. Zie ook de website www.lekkernaardeboer.nl.

Open dag bij De Middelwaard

Biologisch oesterzwammenkwekerij De Middelwaard ligt vlakbij Arnhem en heeft open dag op zaterdag 18 juni van 11 uur tot 17 uur. Kom ook kijken hoe oesterzwammen groeien en hoe de zoogkoeien en kalveren grazen in de uiterwaarden !

Ze houden eens per uur een rondleiding. Oesterzwammen kunnen geproefd worden, er is een klimberg van stro voor de kinderen en een terrasje met leeshoek voor de volwassenen. Ook kunt u een wandeling maken, in onze weilanden met veel kruiden en vogels, maar ook in het aanliggende natuurgebied.

Op De Middelwaard is de bijzondere combinatie te vinden van een gemengd biologisch landbouwbedrijf met een specialisme van oesterzwamteelt. Sinds 1984 worden er biologische oesterzwammen gekweekt, ook de voedingsbodem hiervoor wordt zelf gemaakt. Deze wordt samengesteld uit biologisch stro en hooi uit het landbouwbedrijf.

Zaterdag 18 juni 11-17 uur, De Middelwaard 2 in Loo

Lekker naar de boer

Steeds meer mensen staan achter biologisch. Wil jij ook weten – en zéker weten – hoe biologische producten worden geproduceerd, kom dan in het weekend van 18 en 19 juni Lekker naar de Boer. Tijdens deze open dagen openen biologische boeren en tuinders hun deuren en kun je zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt.

Lekker naar de Boer laat je kennis maken met de wereld achter biologisch. Door heel Nederland, bij hele diverse bedrijven, is er van alles te zien en beleven voor jong en oud. Biologische boeren en tuinders vertellen hun enthousiaste verhalen over het boerenleven en laten je hun producten zien, ruiken, voelen en proeven. Er zijn veel verschillende (kinder)activiteiten, zoals rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen, workshops, zelf oogsten, dieren aaien en spelletjes. En er is natuurlijk genoeg ruimte om de boer het hemd van het lijf te vragen.

– See more at: http://www.lekkernaardeboer.nl/Home#sthash.412Caxtx.dpuf