Gratis advies over energieneutraal wonen in Arnhem en Nijmegen

Particulieren in de regio Arnhem – Nijmegen die hun huis energieneutraal willen (ver)bouwen krijgen van maandag 22 tot en met donderdag 25 september ’s avonds gratis advies van bouwprofessionals over een energieneutrale woning. Samen met de bewoner of eigenaar inventariseren zij de mogelijkheden van zuinigere apparaten en een beter geïsoleerd huis met minimale energielasten. Initiatiefnemer vereniging DNA in de Bouw organiseert de NulNu avonden in samenwerking met de Stadsregio Arnhem Nijmegen.

Op de 4 avonden in september zitten teams van 3 of 4 specialisten voor de bezoekers klaar, zoals een architect, aannemer, installateur of materialenleverancier. De teamleden zijn werkzaam en/of woonachtig in de regio Arnhem – Nijmegen, hebben ervaring met energieneutraal (ver)bouwen en zijn lid van vereniging DNA in de Bouw. Locatie in Arnhem is bezoekerscentrum Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A en in Nijmegen het kantoor van Stadsregio Arnhem Nijmegen, Stationsplein 26. De avonden duren van 19 tot 21 uur, aanmelden is noodzakelijk en kan kosteloos via de site van DNA in de Bouw.

Wonen met minder energieverbruik wordt de norm

Energie is hot in Nederland. Ons land heeft grote ambities om energiezuiniger en duurzamer te worden. Wonen met minder energieverbruik wordt de norm. Goed isoleren en ventileren, gebruiksvriendelijk (ver)bouwen en een optimaal binnenklimaat met zo laag mogelijke energiekosten gaat de toon zetten. De investering kost geld, maar rendeert direct, want de stookkosten gaan meteen tot 85% omlaag.

Gegarandeerd inspiratie voor Het Nieuwe Wonen

Het maakt niet uit of iemand concrete (ver)bouwplannen heeft, of alleen nieuwsgierig is hoe hij zijn duurzame woonambities kan realiseren. Op de NulNu avonden doet iedere bezoeker praktische informatie op over Het Nieuwe Wonen in een goed geïsoleerde, geventileerde en gebruiksvriendelijke woning met minimale energiekosten. Wie een avond bezoekt, keert gegarandeerd huiswaarts met concrete tips en haalbare ideeën over techniek, financiën en organisatie. Alle inwoners van de gemeenten in de stadsregio Arnhem – Nijmegen zijn van harte welkom.

Stimulans voor energieneutraal bouwen en wonen

De avonden maken deel uit van de NulNu manifestatie: gratis adviesgesprekken voor particulieren van 22 tot en met 25 september; een congres met workshops en informatiemarkt op 8 oktober en een energieneutrale open huisroute op 7, 8 en 9 november. Vereniging DNA in de Bouw organiseert de NulNu manifestatie om kennis en kunde over Het Nieuwe Wonen in een energieneutraal huis te delen en integrale samenwerking te stimuleren. De NulNu avonden sluiten aan bij het programma van de Dutch Green Building Week (22 – 26 september), die dit jaar door de provincie Gelderland wordt gehost.
Met Europese steun van het project PassREg is DNA in de Bouw aanjager in de regio Arnhem-Nijmegen op het gebied van energieneutraal (ver)bouwen in Nederland. Er nemen 14 Europese regio’s aan deel en DNA in de Bouw voert het in Nederland uit, met co-financiering van de gemeentes Arnhem en Nijmegen, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en provincie Gelderland. PassREg staat voor Passive House Regions with Renewable Energy, het is onderdeel van IEE (Intelligent Energy Europe). Kijk voor meer informatie op www.dnaindebouw.nl.

Logo: Energieneutraal wonen in de regio Arnhem – Nijmegen staat centraal op de NulNu avonden.

Foto: In Presikhaaf is in een blok met gelijke woningen van Portaal één woning energieneutraal gemaakt. Hij levert evenveel energie op als wordt verbruikt.

Foto: In het energieneutrale nieuwbouwproject Generatie Wooncomplex Landgoed Oosterhout kosten de verwarming en het warm water per woning slechts 2 en 6 euro per maand.

NulNu avonden

Gratis adviesgesprekken voor particulieren die hun huis energieneutraal willen (ver)bouwen. Concrete informatie over Het Nieuwe Wonen in een passiefhuis.

Wanneer: op 4 avonden (22-25 september 2014) in Arnhem en Nijmegen
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie Arnhem: bezoekerscentrum Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL
Locatie Nijmegen: kantoor Stadsregio, Stationslaan 26, 6512 AB
Voor wie: particulieren

Meer informatie en inschrijven: www.dnaindebouw.nl