In deze editie van het NK Tegelwippen gingen maar liefst 135 gemeenten de strijd aan: wie wipt de meeste tegels voor meer groen? De absolute winnaar bleek Den Haag, waar meer dan 300.000 tegels werden gewipt. In Arnhem werden ruim 105.000 tegels gewipt, wat qua oppervlakte gelijk staat aan de vertrekhal van Arnhem Centraal. Hiermee werd Arnhem net als vorig jaar de nummer 1 van Gelderland en werd directe tegenstander Nijmegen ruimschoots verslagen.

Iedereen wipt mee

Er zijn tegels gewipt in tuinen, in de openbare ruimte maar ook op schoolpleinen. Door zowel kleine particuliere projecten als grote gemeenteprojecten is de stad een stuk groener, mooier en leefbaarder geworden. Zo werd een bewoner van Arnhem-Noord ‘Wipper van de maand’ nadat hij zijn voortuin vergroende. Maar zijn ook grote plantvakken in de openbare ruimte aangelegd, bijvoorbeeld bij het Willemsplein, op de Steenstraat en bij winkelcentrum Rijkerswoerd. Er waren ook veel buurtinitiatieven waaronder de geveltuinacties in Klarendal. En in onder andere Malburgen werd door woningbouwcorporaties in samenwerking met bewoners gewerkt aan het vergroenen van de straat.

Aan alle tegelwippers: bedankt voor het groener maken van de stad! Zonder alle hulp was het niet gelukt om meer dan 105.000 tegels te wippen. Samen hebben alle Arnhemse wippers ervoor gezorgd dat er 8,1 miljoen liter regenwater de grond in kan zakken (en niet afgevoerd hoeft te worden via het riool).