Nivon -Netwerk van Mensen voor Cultuur en Natuur

NIVON is het Nederlands Instituut voor VolksOntwikkeling en Natuurvriendenwerk. Het NIVON is opgericht in 1924 en uitgegroeid tot een echte vrijwilligersorganisatie voor jong en oud. Er is een breed aanbod van activiteiten op het gebied van recreatie, natuur en milieu, cultuur en leefomgeving.

Landelijk telt het NIVON zo’n 23.000 leden, in Europees verband (NaturFreunde Internationale)  600.000 leden verdeeld over 20 landen. Met 300.000 vrijwilligers is de NFI een van de grootste maatschappelijke organisaties in Europa.

Het NIVON heeft geen grote naamsbekendheid in Nederland, maar als we zeggen dat het NIVON aan de wieg heeft gestaan van de LAW (Lange Afstand Wandelpaden) gaat er bij iedereen een lichtje branden.

Bij het NIVON kun je heel verschillende cursussen volgen van taal tot kunstgeschiedenis, natuur tot creatief en muziek. Verder worden er lezingen gegeven, excursies georganiseerd, je kunt er wandelen en NIVON heeft in zowel binnen als buitenland, natuurvriendenhuizen waar je als NIVON-lid tegen gereduceerde prijs kunt overnachten. En 130 NIVON kampeerterreinen.

Wilt u meer weten over het NIVON kijk dan op www.nivon.nl