Arnhemse woningeigenaren en verenigingen van eigenaren kunnen vanaf 1 juli 2016 opnieuw een duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparende maatregelen en de aanschaf van zonnepanelen.

Particuliere woningeigenaren kunnen minimaal € 2.500,– en maximaal € 25.000,– lenen tegen een aantrekkelijke rente. Deze is momenteel 1.6 %. Voor de lening is vanuit het programma New Energie made in [Arnhem] € 1.000.000,– extra beschikbaar. Met de regeling wil de gemeente energiebesparing en het opwekken van duurzame energie op daken stimuleren.

14% duurzame energie in 2020

Met het extra budget voor de duurzaamheidslening, die in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuivesting Nederlandse Gemeenten wordt aangeboden, kunnen naar verwachting 150 leningen worden verstrekt. Anja Haga: “We hopen dat de lage rente het investeren in energiebesparing en zelf opwekken van energie extra aantrekkelijk maakt. De gemeente Arnhem streeft naar jaarlijkse besparing van 1,5 % per jaar en een duurzame energieproductie van 14 %. Dat moet in 2020 bereikt zijn. Het gebruik van zonnepanelen draagt hieraan bij.“

Aanvragen

Particuliere woningeigenaren en verenigingen van eigenaren die belangstelling hebben voor de duurzaamheidslening 2016 vinden meer informatie op www.arnhem.nl/energie. Daar zijn ook de aanvraagformulieren te downloaden. Bij het Energieloket van Rijn en IJssel Energie Coöperatie kunnen zij terecht voor onafhankelijk advies over zonnepanelen en voor hulp bij het invullen van de aanvraag. De aanvragen voor de leningen worden in volgorde van binnenkomst beoordeeld en afgehandeld, en er geldt op=op. Op www.zonatlas.nl/arnhem kunnen particuliere woningeigenaren in één oogopslag zien of hun dak geschikt is voor het opwekken van zonne-energie en het plaatsen van zonnepanelen.