Onlangs is in het Spijkerkwartier een maatschappelijk, groen en duurzaam initiatief gestart: Wijkhotel Spijkerbed.

Wijkhotel Spijkerbed is een initiatief van de bewoners van het Spijkerkwartier. Ze wonen zelf met veel plezier in de wijk en willen dat graag met anderen delen. Als gast van Wijkhotel Spijkerbed verblijf je bij één van de bewoners. Samen met lokale ondernemers zorgen ze voor je logies, ontbijt, lunch, diner en vermaak. Wijkhotel Spijkerbed baseert haar aanbod op de sterke punten van de wijk en haar bewoners.

Wijkhotel Spijkerbed biedt een comfortabel onderdak maar niet alleen dat. Mocht je naast je verblijf in de wijk nog zin hebben in andere activiteiten, dan kunnen zij dat voor je regelen. Ze gaan daarbij uit van wat wijkgenoten zowel letterlijk als figuurlijk ‘in huis hebben’. Wat dacht je van een (avond)wandeling door de verborgen tuinen, een kook-, schrijf-, theater- of dansworkshop, een fietstocht met een buurtgenoot, je laten voorlezen door een plaatselijke auteur enzovoort. Heb je een heel andere wens voor ogen dan kunnen ze ook dat voor je regelen want de mogelijkheden in de wijk zijn legio.

Hoe het werkt

Als Spijkerbedgast geef je van te voren je wensen door. Hoe je verblijf er precies uitziet, ontdek je gaandeweg. Natuurlijk overleggen ze over de manier waarop Wijkhotel Spijkerbed jouw wensen gaat uitvoeren. Ben je iemand die van onverwachte en bijzondere ervaringen houdt en die een persoonlijke benadering op prijs stelt, dan biedt Spijkerbed je zonder meer een onvergetelijk verblijf. Prijsindicatie: €38 per persoon, overnachting inclusief ontbijt en exclusief arrangement op maat.

Enkele reacties uit het gastenboek:

“Het weekeinde Spijkerbed was geweldig. Ik ben geweldig verrast. Het mooiste was onderdeel te zijn van een gemeenschap die allerlei initiatieven onderneemt om vanuit de bewoners zelf een èchte gemeenschap te creëren.”
“Het weekendje verblijven bij Wijkhotel Spijkerbed was leuk en origineel. Bij mensen thuis slapen, eten en verblijven geeft echt een andere ervaring dan zomaar een stad bezoeken….Mooie balans tussen bijpraten/relaxen en activiteiten. De activiteiten waren leuk en afwisselend.”

Meer