Dit najaar heeft Nederland de kans om het CETA-verdrag te stoppen. Als we dat niet doen, wordt de macht van multinationals nog veel groter. Ten koste van mens, dier, milieu en klimaat.

Nederland kan CETA stoppen.

Hoe zat het ook alweer met CETA, het handelsverdrag tussen de EU en Canada? Heeft Nederland er nog iets over te zeggen? Jazeker! Want de Tweede Kamer stemt binnenkort over CETA. En als een meerderheid tegenstemt, stoppen we het hele verdrag. Voor Nederland, voor de rest van de EU, voor Canada, voor iedereen. En dat is mogelijk, want er is nog geen meerderheid voor. Als we de twijfelaars overtuigen, is het gedaan met CETA.

Roep de Kamerleden nu op: stem CETA weg en kies voor onze toekomst. Kom in actie!

Kom in actie!

Waarom CETA moet stoppen

Kolenbedrijf Uniper is boos op Nederland, omdat het in 2030 moet stoppen met verbranden van vervuilende kolen in zijn centrale op de Maasvlakte. Zo boos dat ze een schadeclaim eisen van bijna één miljard euro. Dat doen ze niet via de nationale rechter maar voor een internationaal claimtribunaal.

Dit is de eerste keer dat ons land aangeklaagd wordt door een multinational via een handelsverdrag. Dit is precies waarom we CETA moeten stoppen.

bron: https://wijstoppenceta.nl/