Op de laatste dag van de Kinderboekenweek organiseert NS de Nationale Kinderboekenruil. Zondag 16 oktober staan op Centraal Station Arnhem tussen 10.00 en 16.00 uur kasten vol met boeken klaar om te ruilen. Kinderen kunnen bovendien genieten van een knus voorleesmoment in de voorleescoupé met een kinderboekenschrijver, een conducteur of een medewerker van de bibliotheek.

Iedereen met kinderen kent het wel. Er zijn van die boeken waar je kind op een gegeven moment gewoon een beetje ‘uitgroeit’. Omdat ze er te oud voor zijn geworden of omdat ze het al hebben gelezen. Zo’n boek blijft vaak gewoon in de kast staan, zonder dat er nog iemand naar omkijkt. Dat is jammer. Je kunt er misschien nog wel iemand anders blij mee maken. Daarom organiseert NS op de laatste zondag van de Kinderboekenweek de Nationale Kinderboekenruil, waar kinderen hun boek mogen komen ruilen voor een ander boek. Dat kan het boek zijn van een ander kind, of één van de boeken die er klaar zijn gezet.

Hoe werkt het?

Om zoveel mogelijk kinderen de kans te bieden een mooi boek te vinden, mag ieder kind 1 boek ruilen voor een ander. Je kind kan een persoonlijk berichtje achterlaten voor de nieuwe eigenaar. Daarvoor kun je ruilbriefje in vullen en mee nemen.

Download het ruilbriefje >>>

Op station Arnhem Centraal staan de boekenkasten van de Nationale Kinderboekenruil aan de achterzijde van het station, rechts van de uitgang voor de Trolleybussen. Je kunt er ook een wandelende boekenkast tegenkomen. Dolf Verroen leest ’s morgens voor op de trap. Wie daar nog meer komen voorlezen zie je hieronder.

10.15 uur: Joke Menger – medewerker bibliotheek Arnhem
10.40 uur: Dolf Verroen – auteur
11.15 uur: Dolf Verroen – auteur
11.50 uur: Job Michon – conducteur
12.25 uur: Marc ter Horst – auteur
13.00 uur: Mieke van Hooft – auteur
13.35 uur: Marc ter Horst – auteur
14.10 uur: Mieke van Hooft – auteur
14.45 uur: Bert Grootveld – conducteur
15.20 uur: Maria de Haan – medewerker bibliotheek Arnhem

Bron: NS