Arnhem steekt handen uit mouwen tijdens Nationale Boomfeestdag. Op woensdag 22 maart worden er in Arnhem weer honderden bomen geplant tijdens de Nationale Boomfeestdag. Wethouder Ine van Burgsteden van Openbare Ruimte heeft die dag een programma waarbij ze, geholpen door vele kinderen, de handen uit de mouwen zal moeten steken om diverse bomen te planten.

“Ik zie altijd weer uit naar deze feestelijke dag”, laat Van Burgsteden weten. “Onze groene stad nog groener maken, is een mooie en dankbare klus. “Ik kijk uit naar het enthousiasme van de vele kinderen die helpen met het aanplanten van nieuwe bomen. Een groot compliment wil ik ook maken naar alle organisaties, zoals scholen, die zich vaak belangenloos inzetten om deze dag tot een succes te maken.”

Programma

Om 10.30 uur worden in Park Klarenbeek op de hoek Bosweg-Hommelsweg 300 wintereiken geplant door leerlingen van de Emmausschool. Aansluitend krijgen kinderen een rondleiding door het park van boswachter Jeroen Glissenaar.

Om 11.30 uur wordt op Metamorfosenallee in Schuytgraaf de laatste hand gelegd aan de aanplant van 150 fruit- en notenbomen. Een zogenaamde Fruit-Allee. Leerlingen van basisschool de Gazelle zijn daarbij aanwezig. Deze bomen vormen de start van het project Fruit Regio Rijn Waal. Het idee achter dit project is om biodiversiteit en ondernemerschap te stimuleren door een regiobrede aanplant van fruitbomen

Om 13.00 uur worden door kinderen van de Binnenstadschool bomen geplant rond de school. Samen met onder andere buurtbewoners, bewoners van verzorgingshuis Huize Kohlman en Platform Arnhem Klimaatbestendig wordt aandacht gevraagd voor het verbeteren van het klimaat in de binnenstad.

Om 14.00 uur overhandigt wethouder Van Burgsteden op het stadhuis symbolisch 24 bomen aan leden van de teams leefomgeving van de gemeente Arnhem. Elk team (Arnhem kent 8 van dit soort teams) krijgt drie bomen tot haar beschikking die ze in overleg met de wijk een passende plek kan geven