Vrijstaat Thialf in Arnhem wordt steeds avontuurlijker! Met de onlangs met kinderen gebouwde geheime tuin, de nieuwe bank van het oude toegangshek, het in oude staat herstelde peuterbadje en het plan voor een nieuwe skelterroute, wordt het voormalige zwembad met de nieuwe speelbeek Molenbeek een waar speelparadijs, voor jong en oud, midden in de stad Arnhem. Een lang gekoesterde wens is het aantrekkelijker maken van de Molenbeek die over Vrijstaat Thialf stroomt. Aannemer Dusseldorp is deze week in opdracht van de Gemeente Arnhem begonnen het de uitvoering hiervan.

De werkzaamheden

Aankomende tijd wordt de Molenbeek ondieper gemaakt, vervuild slib afgevoerd, oevers minder steil gemaakt, en wordt de waterval verlaagd. Door de ingrepen is het jarenlange waterprobleem van drassige gronden op Thialf verleden tijd. Over vijf weken is het weer mogelijk om rondom en met het ondiepe water van de beek te spelen.
Om de speelbeek extra spannend te maken realiseert het Sportbedrijf Arnhem een nieuwe kabelbaan over het water. In overleg met het Waterschap Rijn en IJssel wordt er gekeken of de Molenbeek nog verder bovengronds kan worden gehaald waardoor er nog meer leuke speelaanleidingen met de beek op Thialf ontstaan. En mede dankzij een bijdrage van de Dullertsstichting en de Stichting Vrijstaat Thialf wordt er later dit jaar op het stadsstrandje een klimpiramide van 9 meter hoog geplaatst.

Meer informatie herinrichtingsgroep

Willem Jakobs 06 16 09 8771 www.willemjakobs.com

Alwin Nieuwestein 06 43 98 6214 alwin.nieuwenstein@upcmail.nl

Met vriendelijke groet,
Willem Jakobs
tel: 06-16098771
@stadsgras
www.willemjakobs.com https://www.facebook.com/willemjakobs2/

Molenbeek wordt speelbeek op Vrijstaat Thialf