Stadsdeel Schuytgraaf in Arnhem-Zuid- Natuurspeelplaats Modder aan je broek ligt bij De Buitenplaats, waar mensen met een handicap een gastvrije plek voor buurtbewoners en anderen hebben gerealiseerd. De natuurspeelplaats is tot stand gekomen dankzij het gelijknamige project van Landschapsbeheer Nederland en geopend in november 2012. De natuurspeelplaats is ontworpen door Marleen van Tilburg. Michael Witjes en Arianne Doeleman van SLG (Stichting Landschapsbeheer Gelderland) hebben het project in goede banen geleid en Jeroen Charpentier heeft veel aanlegwerk voor zijn rekening genomen. Kinderen zijn betrokken geweest bij ontwerp en aanleg. Er is veel te beleven in deze landschappelijk ingerichte natuurspeeltuin met o.a. een bouw- en touwspeelbos, speelgriend, speelheuvels en een waterspeelplek met een pomp.

De kinderen van Villa fantasia (de BSO in De Buitenplaats) kunnen hier uiteraard ook spelen, maar zij hebben aanvullend nog een natuurspeelplaats direct bij het gebouw.

Lees voor meer informatie het eerste hoofdstuk van het boekje Modder aan je broek, dat geheel aan deze natuurspeelplaats is gewijd.

« terug naar het overzicht met speelnatuur

Marasingel 19
6846 DX Arnhem
026-3822822