Komend voorjaar start de Moestuincursus van het Groente Gilde bij Playground de Rommelkist.

De cursus is bedoeld voor volwassenen die samen met hun (klein)kind willen leren tuinieren in moestuinbakken. In 5 bijeenkomsten van 2,5 uur leert elk tweetal samen de beginselen van het mini-moestuinieren, zoals op de juiste diepte zaaien en planten, het maken van waardevolle plantenvoeding, het samenwerken met bodemdiertjes en nog veel meer. Eén middag wordt besteed aan het maken van een eigen moestuinbak voor een balkon of een kleine stadstuin.

De moestuincursus wordt verzorgd door Manon Best van BIJ BEST Moestuineducatie uit Velp. In de cursus wordt gewerkt met het tuinschrift en de zaaikalender van Jelles Makkelijke Moestuin. Dit boek is per tweetal bij de cursus inbegrepen. De materialen voor de moestuinbak dienen zelf verzameld en waar nodig bekostigd te worden. Voor de cursus wordt een eigen bijdrage gevraagd van €20,- voor volwassene en kind samen. Er kunnen 8 tweetallen meedoen, dus wacht niet te lang met inschrijven.

De cursusdata zijn 19 maart, 9 april, 23 april, 14 mei en 4 juni van 14:30 tot 17 uur.
Meer informatie is verkrijgbaar via Kim Lagerweij/ Lizette Boomgaard van het Groente Gilde via tel. 06-48177272 of groentegilde@gmail.com.