Op 19 maart start het Groente Gilde met een mini-cursus moestuinieren voor kinderen bij Playground de Rommelkist in de Geitenkamp. Wees er snel bij want het aantal deelnemers dat mee kan doen is beperkt!

Kinderen kunnen zich samen een volwassene aanmelden voor de mini-cursus moestuinieren. In vijf bijeenkomsten van 2,5 uur uur leert elk tweetal samen de beginselen van het mini-moestuinieren, zoals op de juiste diepte zaaien en planten, het maken van waardevolle plantenvoeding, het samenwerken met bodemdiertjes en nog veel meer. Eén middag wordt besteed aan het maken van een eigen moestuinbak voor op een balkon of in een kleine stadstuin.

De moestuincursus wordt verzorgd door Manon Best van BIJ BEST Moestuineducatie uit Velp. In de cursus wordt gewerkt met het tuinschrift en de zaaikalender van Jelles Makkelijke Moestuin. Dit boek is per tweetal bij de cursus inbegrepen. De materialen voor de moestuinbak dienen zelf verzameld en waar nodig bekostigd worden. Voor de cursus wordt een eigen bijdrage gevraagd van €20,- voor volwassene en kind samen. Er kunnen maximaal acht tweetallen meedoen, dus wacht niet te lang met inschrijven.

Data: 19 maart, 9 april, 23 april, 14 mei en 4 juni
Tijd: 14:30 tot 17:00u
Locatie: Playground de Rommelkist in de Geitenkamp
Contactpersonen: Kim Lagerweij en Lizette Boomgaard
Tel: 06-48177272
Email: groentegilde@gmail.com

Meer