Zaterdag 23 mei gaan Milieudefensie Arnhem en stichting De Groene Vos de tegels naast Eco-electronics aan de Hommelseweg vervangen door plantjes. Wees erbij vanaf 10:30 uur.

Het geveltuintje aan de Hommelseweg is de tweede in een reeks die Milieudefensie Arnhem en De Groene Vos dit jaar gaan aanleggen. Doel is om onze stad te vergroenen en ruimte aan vlinders en vogels te geven. Ook kunnen geveltuintjes bijdragen aan het verminderen van wateroverlast. Door het tuintje kan het van de gevel afstromende regenwater in de grond wegzakken. En daarnaast zorgen geveltuintjes ook voor een gezellige en kleurige wijk.

Het aanleggen van de geveltuintjes gebeurt in het kader van ‘het Jaar van de Bodem’. Ber Oomen, voorzitter IVN Arnhem en initiatiefnemer van het Jaar van de Bodem in Gelderland, zal om 10.30 uur de eerste tegel verwijderen.

Wil jij ook een geveltuintje?

De gemeente Arnhem stimuleert de aanleg van geveltuintjes. Een geveltuintje aanleggen is eenvoudig en leuk om te doen. Wil jij ook een geveltuintje naast je eigen deur aanleggen? Kijk voor meer informatie op de site van de gemeente Arnhem.

Over ‘het Jaar van de Bodem’

2015 is uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van de Bodem. De bodem is meer dan een voorraadkamer voor olie, gas en metalen. Bodem gaat ook over gezondheid, bodemleven, voedsel, waterzuivering en is drager van onze steden, wegen en natuurgebieden. IVN Arnhem heeft het initiatief genomen om in Gelderland het Jaar van de Bodem van de grond te krijgen. Kijk voor meer informatie op www.opgeldersebodem.nl

Bron: Arnhemse Koerier