Neem je eigen boodschappentas(jes) mee als je gaat winkelen. Dan hoef je bij de kassa geen plastic tas te kopen. Goed voor je portemonnee, maar vooral ook voor het milieu.

Goed voor het milieu want hoe vaak belandt dat plastic tasje even later niet in de afvalbak? Of wordt het zwerfafval. Nadeel van plastic is; weg is niet weg. Plastic is immers niet afbreekbaar. Je kunt dus beter je eigen tas meenemen zo gauw je de deur uit gaat. Kleine moeite. Je moet er alleen wel even aan denken 🙂

Misschien is één van de volgende tassen dan iets voor jou. Ontzettend praktisch, én leuk om mee te nemen. Je kunt ze klein opvouwen en makkelijk meenemen in je handtas. Katoenen tasjes of wasnetjes zijn ideaal voor groente en fruit. Zo bespaar je een hele hoop plastic tasjes!

Take-5-bags

Take-5-bags zijn handige duurzame & herbruikbare tasjes voor de dagelijkse boodschappen zoals groente en fruit. Er is één boodschappentas en er zijn vier zakjes met een trek/sluitkoord. Makkelijk om mee te nemen en licht van gewicht. De netstructuur zorgt voor luchtcirculatie, producten zijn zichtbaar en blijven over het algemeen langer vers. Te wassen op 30°C graden. Onder andere verkrijgbaar bij De Groene Vos.

Ecozz shopper

Deze shopper is klein op te vouwen en daardoor makkelijk mee te nemen in je tas of jaszak. Zo heb je altijd een boodschappentas of winkeltas bij de hand. De duurzame schoudertassen zijn zeer sterk, licht in gewicht en waterdicht. De hippe tassen zijn voorzien van een rits waardoor je de tas geheel af kunt sluiten en heeft een draagcapaciteit van 20 kilogram. De tassen zijn er verschillende hippe designs en zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Zo draag je met de Ecozz-tas ook nog eens bij aan het verminderen van de plastic afvalberg!

Hier vind je onze vorige Bloei!tips >>> 

Meer