Aan de rand van Arnhem, aan de Huissensedijk, staat een grote statige oude boerderij. Het is de droom van de initiatiefnemers van Arneco om de boerderij gezamenlijk om te vormen tot een zelfvoorzienende en energieneutrale woongemeenschap.

Wonen op een prachtige plek tussen bomen en weilanden, maar met het gemak van de stad om de hoek. Samenwonen met mensen die bewust en duurzaam omgaan met hun leefomgeving. Een eigen plekje bewonen in een deel van de grote boerderij. De initiatiefnemers willen met Arneco een inspirerend voorbeeld worden van een zelfvoorzienende en energieneutrale woongemeenschap.

In de boerderij aan de Huissensedijk 32 is er ruimte voor ongeveer 10-15 huishoudens; zowel gezinnen als koppels en alleenstaanden. Naast een eigen woonruimte zijn er gemeenschappelijke ruimtes en een tuin van 1,3 ha. De initiatiefnemers willen als woonvereniging het pand aankopen en laten verbouwen. Huren is helaas niet mogelijk. Inmiddels is er een bod gedaan op de boerderij. De verwachting is dat het nog ongeveer 1,5 jaar duurt totdat het project kan worden opgeleverd.

Interesse?

Kijk voor meer informatie op de website van Arneco. De initiatiefnemers zoeken nog medebewoners. Spreken de plannen je aan en wil je een actieve rol spelen in het realiseren van het woonproject dan horen de initiatiefnemers graag meer over je motivatie!

Meer