Veelgestelde vraag bij de koffie. Hoe kom je erbij om een ecohuis te bouwen? Een betere vraag is wellicht: Als je weet wat de mogelijkheden zijn van een ecohuis, wil je dan nog terug?

Onze huizenjacht begon met een normaal nieuwbouwhuis. Halverwege stuitten we op de geplande bouw van ecohuizen in de nieuwe wijk de Kiem in Arnhem-Zuid. We werden zo enthousiast over de vernieuwende aanpak dat we zijn afgestapt van traditionele nieuwbouw.

Ik heb (nog) geen geitenwollensokken. Wel is het in het voortraject van een nieuw ecohuis handig om te beschikken over geduld, en je moet een zekere invloed willen hebben op hoe je huis gebouwd wordt. Het past ook bij je als je op zoek bent naar een andere manier van bouwen en wonen, met meer respect voor de natuur, voor de medemens en je eigen welbevinden in huis. Wat zijn andere, belangrijke aspecten waarmee een ecohuis zich onderscheidt van traditionele nieuwbouw?

Lees verder op www.wonenineenecowijk.nl

Mariska de Roo woont met haar vriend in Schuytgraaf maar oriënteert zich op een ander huis. Ecowijk De Kiem trok al snel de aandacht. Ze wil er samen met haar vriend Michel een ecohuis bouwen. Met haar blogs doet Mariska verslag van haar reis naar een ecohuis in de Kiem. Hoe verloopt dit proces? Wat komt erbij kijken? Met haar blogs hoopt ze anderen te inspireren!