Sinds februari dit jaar wonen wij met veel plezier in een huurhuis aan de Jonkerwaard in de wijk Schuytgraaf, in Arnhem-Zuid. Het is een heerlijke plek om te wonen. We hebben tennis, voetbal, skaten en een sportschool om de hoek, dankzij het station ben je in een paar minuten in Arnhem, en ook natuur is hier volop te vinden. Fietsen langs de Rijn, met het pontje naar de overkant, in de zomer zwemmen in de Rijkerswoerdse plassen, of koffie in Park Lingezegen terwijl de kinderen bij de dieren kijken of spelen in de hooischuur. Daarnaast ben je vanuit deze wijk ook zo op de A50 of A15. Je hebt de voordelen en reuring van de stad, maar ook de ruimte en rust van een dorp.

Moge duidelijk zijn: wij willen hier graag blijven wonen! In augustus zijn we ons gaan oriënteren op een koopwoning. Ecowijk de Kiem trok al snel onze aandacht. Naast de ecowijk hebben we ook overwogen om een ‘normaal’ nieuwbouwhuis te bouwen in plan de Signatuur. De ecowijk sprak ons echter veel meer aan. Uit de tien beschikbare projecten in de ecowijk hebben wij gekozen voor ‘De ideale woning‘.

We merken dat familie en vrienden nieuwsgierig zijn over waarom wij kiezen voor wonen in een ecowijk die nog opgebouwd moet worden. Wij begrijpen deze nieuwsgierigheid wel: het is heel wat anders! Graag geven we bij deze de voor ons drie belangrijkste redenen om te kiezen voor de ecowijk.

Lees verder op www.wonenineenecowijk.nl

Mariska de Roo woont met haar vriend in Schuytgraaf maar oriënteert zich op een ander huis. Ecowijk De Kiem trok al snel de aandacht. Ze wil er samen met haar vriend Michel een ecohuis bouwen. Met haar blogs doet Mariska verslag van haar reis naar een ecohuis in de Kiem. Hoe verloopt dit proces? Wat komt erbij kijken? Met haar blogs hoopt ze anderen te inspireren!