Breng tijdens je lunch een bezoekje aan een tuinproject: stadslandbouw, bloemenperk, groene hoek, daktuin, balkon, welk verrassends groen ook, aangelegd door medeburgers van Arnhem.

Ken je alle groene plekjes van Arnhem? De laatste jaren komen er steeds meer groene buurtinitiatieven. Ter inspiratie organiseert Karolien Eppink een lunchbezoek bij diverse tuinprojecten. Dat is leuk, en je kunt ook van elkaar te leren. En het helpt om nog meer mensen enthousiast te maken om te starten of aan te haken bij een groen buurtinitiatief.

Klimaatbestendig

Dit mooie idee werd geboren tijdens de Klimaatbijeenkomst 2 juni 2016 in Showroom Arnhem. Het vergroenen van de stad is namelijk ook een heel goede oplossing om het overtollige water op te vangen én om hitte-eilanden te voorkomen. Daarmee heeft het vergroenen van de stad een hoge prioriteit gekregen.

Mee op lunchbezoek?

De eerstvolgende ‘lunch in Groen’ bijeenkomst is gepland op vrijdag 26 augustus 2016 tussen 12 en 13 uur. Dan ben je welkom bij Johannes, Nelly en Syne van stichting Evs Ecovrede. Onder hun begeleiding bezoek je vier locaties waaronder het voedselbos EcoVredeGaard in park Lingezegen.
Adres: De Park 10, 6661 NW, Elst.

Groen in Lunch vindt één keer per maand plaats, op een vrijdag tussen 12:00 en 13:00 uur. Iedereen die interesse heeft kan komen aanhaken. Neem zelf je lunch mee. Wil jij als gastvrouw/heer optreden en geïnteresseerden ontvangen op jouw groenproject? Stuur dan een mailtje naar Karolien Eppink: eppink.karolien@gmail.com