Lucy Kortram uit Oosterbeek deed mee aan een winactie van supermarkt Coop en met haar tip om van restjes stamppot kroketten te maken won ze de titel ‘Kliekjeskoningin 2014’.

Lucy: “Veel mensen zijn dol op stamppot, maar restjes worden vaak weggegooid. Mijn tip is om hier kroketten en bitterballen mee te maken. Dat is hartstikke gemakkelijk, lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik heb een grote belangstelling voor koken en het maken van eigen recepten. Ook vind ik het zelf erg vervelend om eten weg te moeten gooien.”

De verkiezing van de Kliekjeskoning(in) was onderdeel van een campagne van Coop tegen voedselverspilling. De supermarkt riep via Facebook zijn klanten op om tips te delen om kliekjes te gebruiken. Vervolgens beoordeelden televisiekok René Pluijm en zijn moeder de tips en ideeën op originaliteit en bruikbaarheid. Lucy wordt beloond met een artikel in de Coop Keukentafelgids over haar tip, inclusief fotoshoot en foto op de cover. Het recept van de stamppotsnacks komt in de lente-editie van de Keukentafelgids.

Bron: Arnhemsekoerier.nl