Volkstuinvereniging Elden heeft voor dinsdag 22 september een lezing georganiseerd waarin Jan Kuiperij uit eigen ervaring zal spreken over zijn groentetuin.

Jan Kuiperij heeft al meer dan 25 jaar een groentetuin waarbij het hem lukt om voor hem en zijn gezin – en soms ook voor de buurt – het hele jaar rond aardappelen, groente, fruit en bloemen te verbouwen. Hij is een biologische tuinder en gebruikt dus geen giftige bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Met behulp van een powerpointpresentatie gaat hij in 6 stappen in op het werk in zijn groentetuin. Vanaf het maken van een tuinplan tot aan het bewaren en verwerken van de producten uit de tuin. Verder heeft hij aandacht voor ziekten en plagen en de milieuvriendelijke bestrijding ervan en voor het spreiden en verlengen van de oogsttijd. Het hoofdonderwerp is het verbouwen van groenten maar hij besteedt ook enige aandacht aan bloemen en fruit.

Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen.
Het tweede deel van het programma bestaat uit het vertonen van een fotoserie van de groentetuin van januari tot december. Verder is er een kleine tentoonstelling ingericht met producten uit zijn tuin, hulpmiddelen en tuinboeken. In de pauze en na afloop zijn ansichtkaarten te koop met door hem zelf gemaakte foto’s van zijn groentetuin.

Wanneer: dinsdag 22 september 2015
Waar: in het dorpshuis te Elden
Start: 19:30 uur
Kosten: Gratis voor tuinleden VTV Elden. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeeerd. Niet-leden: €4,- p.p. Consumpties voor eigen rekening.