Op zaterdag 11 december organiseren we als aftrap van dit thema een lezing in Rozet (live en online) van 14.00 tot 16.30, met 2 interessante gastsprekers, Janneke Hoekstra (Land van Ons) en Mirte van den Bos (woordkunstenaar en moderator)
In de 2e helft van de lezing wordt het publiek aan de hand van een wereldcafé uitgenodigd met elkaar in discussie over het onderwerp te gaan. Hoe kunnen we lokale verbindingen creëren die de relatie mens en natuur versterken?
Janneke Hoekstra van Land van Ons is een echte doorpakker. Bij haar blijven ideeën niet bij blablabla, maar zorgt zij ook voor daadwerkelijke implementatie hiervan. Realistisch maar wel bevlogen. Janneke is bestuurslid van de burgercoöperatie ‘Land van Ons’ en heeft als bioloog een achtergrond bij het ministerie van LNV als directeur Kennis & Innovatie en directeur faculteit Techniek Han Hogeschool.  Bij burgercoöperatie ‘Land van Ons’ zijn allerlei mensen betrokken die meer biodiversiteit in het Nederlandse landschap willen zien en daar zelf het heft voor in eigen handen nemen. Met geld van de deelnemers kopen ze landbouwgrond op om dit op een natuurvriendelijke manier te beheren. Zo heb je als deelnemer direct impact op de biodiversiteit in het land!
Wil jij weten hoe je iets kan bijdragen aan de lokale voedselvoorziening en biodiversiteit? Wil je meer mensen en initiatieven ontmoeten die hier gepassioneerd me bezig zijn? Sluit dan aan bij de Arnhem in Transitie lezing op 11 december, en kom vooral ook langs bij onze workshops in het weekend in de Stadskeuken! Zo maken we samen een veerkrachtige samenleving in Arnhem mogelijk! Het bijwonen van de lezingen in de serie Arnhem in Transitie kan zowel in het Auditorium van Rozet als via een Livestream online.
De link naar de stream krijg je van ons vóór 11 december via de mail toegezonden.
Geef je hieronder op voor het bijwonen van de lezing.
Aanvullende informatie is ook te vinden op: https://www.kenniscloud.nl/page/10604/arnhem-in-transitie-natuur 
Workshops in de Stadskeuken Arnhem:
• Zondagmiddag 12 december tussen 14:00-17:00 uur zijn in de Stadskeuken workshops,
Vrijwilligers van Extinction Rebellion en de Stadskeuken gaan met iedereen de verbinding aan rondom het thema ‘Natuur in Transitie’ door het creëren van een ‘community asset map’. Deze kaart fungeert als een geweldig hulpmiddel om de juiste mensen aan elkaar en bestaande initiatieven te koppelen. Daarnaast is er ruimte voor dialoog en (hulp)vragen bij het maken van transitie-plannetjes in je eigen omgeving.
Noteer alvast de data voor de volgende lezingen en workshops:
In 2022: 14-16 januari; 11-13 februari; 11-13 maart en 8-10 april.
Voor meer informatie: arnhem.in.transitie.nu@gmail.com
Sinds de laatste veranderingen m.b.t. de corona-situatie geldt voor Rozet, dat bij verplaatsen een mondkapje gedragen moet worden en zittend op één plek die af kan.
Daarnaast wordt voor activiteiten, zoals lezingen, een QR-code gevraagd. Om die reden bieden we de livestream aan als alternatief om de lezing bij te wonen.