In de regio Arnhem Nijmegen kunt u heerlijk fietsen. Fietsen door het bos, een stadshart, langs de rivieren en in de polders. Door de Betuwe, Gelderse Poort, Liemers, Veluwezoom en Land van Maas en Waal.

Er zijn op de website van lekkerfietsen.nl een groot aantal fietsroutes gratis te downloaden. Deze zogenoemde themaroutes maken gebruik van het populaire fietsknooppuntennetwerk waardoor ze zeer gemakkelijk te volgen zijn. Bent u niet bekend met het knooppuntensysteem dan kunt u een uitleg vinden door op fietsroutenetwerk te klikken. De routes zijn ook te koop bij de VVV kantoren.

Ook het zelf maken van een fietsroute is buitengewoon eenvoudig. Op de kaart van de online routeplanner bepaalt u zelf uw start- en eindpunt en klikt u de gewenste punten aan die uw route verbinden. Met de nummers van de knooppunten volgt u onderweg de borden die overal in het gebied staan. Natuurlijk kunt u ook een kaartje printen waarop uw fietsroute staat.

Er is ook een handige app waar je gemakkelijk de fietsknooppunten vindt, en je route kunt uitstippelen http://www.fietsapp.nl/