Op zaterdag 3 november vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. Ook in de omgeving van Arnhem kun je je aansluiten bij talloze activiteiten. Met elkaar in de frisse buitenlucht aan de slag in de natuur!

Talloze vrijwilligers

houden zich het hele jaar door bezig met natuuronderhoud. Het landschap kan niet zonder hun inzet. Tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 7 november houden deze groepen een ‘open dag’. Een uitstekende kans om vrijblijvend een keertje mee te helpen. Naast het werken in het landschap is het vooral een gezellige dag. In de meeste gevallen wordt er ook voor wat lekkers te eten gezorgd.

Kijk op de website van de Natuurwerkdag welke activiteiten er bij jou in de buurt te doen zijn. Of ga iets verder van huis om aan de slag te gaan op plekken die normaal gesproken niet openbaar zijn. Heb je zaterdag de 3e al andere plannen? Niet getreurd, naast de Natuurwerkdag kun je als vrijwilliger ook de rest van het jaar werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis!

Bij IVN Arnhem kun je elke eerste zaterdag van de maand meehelpen aan landschapsonderhoud. Het werk bestaat vaak uit zagen, snoeien en afvoeren van hout. Iedereen is na aanmelding welkom om mee te helpen.

Meer