STEM op je favoriete project voor de Jeugdcultuuraward! Deze award bestaat sinds 2016 en is een aanmoedigingsprijs voor het meest vernieuwende jeugdcultuurinitiatief in een Arnhemse wijk. Dit jaar is er ook een publieksprijs waarop gestemd kan worden. De onafhankelijke jury heeft zes projecten genomineerd die in een wijk van Arnhem participatief, innovatief en artistiek zijn. Stemmen kan tot en met 15 oktober!

Breng je stem uit

Zuid aan Zee in de zomervakantie

Zuid aan Zee; meer dan 50 kinderen uit Arnhem, waarvan 20 uit het AZC, hebben een onverwacht avontuurlijke zomerwerkweek in Arnhem Zuid. Ieder jaar wordt er een thema bedacht waar een week mee wordt gewerkt. In de laatste week van de zomervakantie 2017 waren de kinderen op Stadsboerderij de Korenmaat bij de Huissensedijk. Maar de ijskappen zijn gesmolten en de dijk staat op het punt door te breken! Wat voor ontwerpen maakten de kinderen voor de toekomst?  Een week lang zijn kinderen aan het ontdekken, spelen en leren. Zuid aan Zee smaakt naar meer.

Bekijk het Youtube filmpje gemaakt voor de publieksprijs, de website Kinderen aan Zee waar Zuid aan Zee mee samen werkt en de Facebook pagina.

Breng je stem uit

De Jeugdcultuuraward! is een gezamenlijk initiatief van het Jeugdcultuurfonds Arnhem en Kunstbedrijf Arnhem. Zij hebben als doel alle Arnhemse kinderen in hun vrije tijd te laten meedoen aan artistieke en culturele activiteiten van de stad. Stemmen kan via dit Google formulier tot en met 15 oktober.  Bekijk ze goed en stem op het project dat jij het beste vindt! Je moet minimaal twee stemmen uitbrengen. Veel plezier!

Juryprijzen

Naast een publieksprijs (een award en €350,-) zijn er nog drie prijzen, die door een onafhankelijke jury worden uitgereikt. Deze jury beslist welk project de eerste (€ 750,-), tweede (€ 250,-), en derde (€ 250,-) prijs krijgt. De jury bestaat uit:

  • Toni Britsia, bredeschool coördinatrice Stichting PAS
  • Christiaan Holland, entrepreneur en adviseur duurzame initiatieven
  • Jan Jans, beleidsadviseur wijken bij gemeente Arnhem
  • Sevval Kayhan, sing- en songwriter/student/urban artist
  • Jeroen Lutters, lector Artez

Uitreiking JeugdcultuurAward!

De uitreiking vindt plaats op dinsdag 24 oktober om 19.00 uur in Stadstheater Arnhem. We starten met een spetterend optreden van de winnaars van vorig jaar. Wereld dans- en muziekschool El Ele, Slagwerkgroep KABOEM!, de rappers van Geluid uit Schuyt en het Timmerhuis o.l.v. Bertus Blom nemen je mee op een muzikale wereldreis. Vervolgens presenteren de zes projecten van 2017 zich en zal de jury bekend maken wie de eerste, tweede, derde en publieksprijs heeft gewonnen.

Iedereen is welkom, maar aanmelden is verplicht via het Kunstbedrijf.

Stemformulier Jeugdcultuuraward! Publieksprijs 2017

bron: Arnhem Direkt