Elke zaterdag- en zondagmiddag in maart kun je samen met boswachters van Natuurmonumenten gratis zaadbommetjes maken in de tijdelijke winkel van Weleda aan de Koningstraat 2 in Arnhem. Kom ook en zet Arnhem in bloei!

Samen met Weleda zet Natuurmonumenten zich in voor de terugkeer van bloemrijke natuur. Iedereen kan helpen om Nederland in bloei te zetten. Elke zaterdagmiddag kun je samen met boswachters van Natuurmonumenten gratis zaadbommetjes maken in de tijdelijke winkel van Weleda aan de Koningstraat 2 in Arnhem.

Zaadbommetjes

Alle kleine beetjes helpen om Nederland in bloei te zetten. Zaadbommetjes zijn een mengsel van potgrond en klei waarin bloemzaden zitten. Je kunt de bommetjes in je eigen tuin een plekje geven, maar ook neergooien op plekken die wel opgefleurd kunnen worden, zoals braakliggende stukken grond.

Samenwerking

Sinds dit jaar werken Natuurmonumenten en Weleda samen. Natuurmonumenten zet zich in voor de terugkeer van bloemrijke graslanden en akkers. Dat is goed voor insecten en allerlei soorten vogels. Weleda, producent van natuurcosmetica en geneesmiddelen, biedt financiële steun. De activiteiten van Natuurmonumenten in de tijdelijke winkel Weleda on tour in Arnhem is een uiting van de samenwerking tussen beide partijen.