Zondag 27 februari staken ruim 100 vrijwilligers de handen uit de mouwen om de Steenstraat groener te maken. Bewoners, ondernemers en andere vrijwilligers van bijvoorbeeld het BuurtGroenbedrijf Spijkerkwartier plantten 10 bomen en meer dan 600 vaste planten en heesters. Ze vlochten ook 70 bossen wilgentenen voor boomspiegels. Er komen later nog meer plantvakken bij.

De actie in de Steenstraat is de start van het ‘koele netwerk’ dat we in de binnenstad en in Kronenburg en omgeving gaan maken. Deze plekken worden het heetst in de zomer. Het koele netwerk heeft beschutte looproutes met minstens 40% schaduw en koele plekken zoals kleine parkjes. We planten meer groen en hangen bijvoorbeeld schaduwdoeken op.

De vergroeningsactie is gecoördineerd door het BuurtGroenBedrijf Spijkerkwartier. De organisatie van deze dag is voor het BuurtGroenbedrijf onderdeel van het project ‘Bomen Beleven’, dat mede mogelijk wordt gemaakt door .

Meer weten over de aanpak van hittestress via het koele netwerk? Lees dan meer op onze website via www.arnhem.nl/koelnetwerk

Foto door Festival SPIJKERROK Arnhem

Het #nktegelwippen begint pas op 21 maart, maar wij zijn alvast begonnen met het vergroenen van de stad. Team #Arnhem staat klaar om dit jaar de gouden tegel te winnen! @gem_Nijmegen wip je mee? 😄🌿🌳
https://arnhemschecourant.nl/steenstraat-wordt-bomenstraat/ Bedankt #buurtgroenbedrijf!