In december vindt in Parijs de 21e klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats. Milieudefensie organiseert een busreis naar Parijs. Jij kunt ook mee als je de wereld wil laten zien dat er meer tegen klimaatverandering gedaan moet worden.

Doel van de conferentie is om een nieuw klimaatakkoord te bereiken. Dat moet in 2020 ingaan, want het huidige verdrag (het Kyoto-protocol) loopt af. Vorig jaar werd in Lima al een raamwerk voor het overleg in Parijs bereikt. Alle deelnemende landen moeten plannen indienen bij de VN om de eigen CO2-uitstoot in te perken. Dit hoeven echter geen concrete plannen te zijn. Er komen dus geen internationale bindende doelstellingen om uitstootreductie te bereiken. Milieuorganisaties spreken dan ook van een zwak en inefficiënt compromis.

Wil jij mee naar Parijs?

Wil je de wereld laten zien dat er meer tegen klimaatverandering moet gedaan worden? Dat het klimaatbeleid moet worden aangescherpt? Milieudefensie organiseert een busreis naar Parijs. Op 11 december vertrekt de bus om 6:30 uur vanuit Arnhem en reist op 12 december in de nacht weer terug. Kun je niet mee naar Parijs, maar wil je deze actie wel ondersteunen? Vrijdag 11 december organiseert Milieudefensie rondom het vertrek van de bus een ‘uitzwaai-actie’ om te laten zien dat Arnhem in actie tegen klimaatverandering komt. Kijk voor meer informatie op de website van Milieudefensie Arnhem.

Meer