Soms is er goed nieuws over het klimaat. Zoals de bekendmaking dat pensioenfonds ABP stopt met investeren in fossiel. Of Milieudefensie die de klimaatzaak won van Shell. Dat geeft hoop!

Maar druk op de politiek en op grote bedrijven blijft hard nodig om de opwarming onder de 1,5 graad te houden. Want de klimaatcrisis is er nu al. Rigoureuze maatregelen zijn nodig om erger te voorkomen. Wij eisen actie van onze (nog steeds te vormen) nieuwe regering en van onze wereldleiders, die van 1 t/m 12 november bijeen zijn in Glasgow voor de COP26 klimaatconferentie.

Op straat voor het klimaat op zaterdag 6 november

Over de hele wereld gaan mensen de straat op tijdens de COP26. Ook in Nederland. Om de druk op de ketel te houden organiseert de landelijke Klimaatcrisis Coalitie op zaterdag 6 november vanaf 13:00 uur de Klimaatmars in Amsterdam.

Sluit je ook aan! Ga mee naar Amsterdam en neem zoveel mogelijk mensen mee. Roep je achterban op om mee te demonsteren. Stuur een mail, deel de oproep via social media, nodig je relaties uit via whatsapp, signal of telegram. Op https://klimaatmars2021.nl/toolkit vind je beeld, tekst en alles wat je maar nodig hebt om het nieuws te verspreiden. De klimaatcrisis is nu. Kom in actie!

Iedereen is welkom en nodig! We starten om 13:00 uur op de Dam en gaan vanaf daar, met onze protestborden hoog in de lucht, naar het eindpunt. Daar staan verschillende mensen uit de beweging klaar om het woord te nemen en muzikale optredens te geven.

Neem mee;

  • Mondkapje voor het openbaar vervoer
  • OV-chipkaart
  • Drinkfles met water
  • Snacks in het geval je honger krijgt
  • Protestbord

Samen reizen

Leden van de Klimaatcoalitie Arnhem reizen op zaterdag 6 november samen naar Amsterdam. Reis je ook mee? Om 11:16 vertrekt de NS intercity richting Utrecht Centraal, van spoor 11. Aankomst 12:32 op Amsterdam CS. Wees welkom! (i.v.m. de werkzaamheden aan het spoor rijdt er vanaf Amsterdam Bijlmer ArenA een Metro i.p.v. trein tot aan Amsterdam Centraal)

https://9292.nl/reisadvies/station-arnhem/station-amsterdam-centraal/vertrek/2021-11-06T1116?extraInterchangeTime=0&flexStop=False&flexAddress=False

Waar verzamelen we?

De werkgroep Partij voor de Dieren Arnhem organiseert vanaf 09:00 uur voor de ingang van het Arnhemse Stadshuis een korte actie om ook de Arnhemse gemeentepolitiek op te roepen tot klimaatactie. Er zullen verschillende ideeën en voorstellen (zie de bijlage) besproken worden en er zal een korte speech worden gehouden door Preshaan Jaddoe. De activiteit bij het stadshuis eindigt rond 10.15 uur en daarna vertrekken we naar het Arnhem Centraal Station. We zijn dan ruim op tijd voor de trein naar Utrecht Centraal die om 11:16 uur vanaf spoor 11 vertrekt. Mocht je geen tijd hebben voor de ochtend actie dan zien we je op het station!