Op donderdagmiddag 6 april organiseert Arnhem Klimaatbestendig de derde editie van het Klimaatcafé, met als thema groene daken en gevels.

Daken zijn over het algemeen grijs en grauw en voegen weinig toe aan de kwaliteit van het stadsklimaat. Sterker nog, conventionele daken veroorzaken hittestress in dichtbebouwde gebieden en vormen een levenloos kappenlandschap. Maar het kan ook heel anders. Daken kunnen worden omgevormd tot prachtige daknatuur. En dat is goed voor mens, plant en dier! Naast de verkoelende en isolerende werking stimuleert het de biodiversiteit in de stad en vormt het een extra waterbuffer, waardoor piekbuien minder zwaar het riool belasten. Maar hoe pak je zo’n daktransformatie aan en hoe stimuleer je ook anderen om het dakenlandschap om te toveren tot een groene, mooie en gezonde omgeving? Daar gaan we het tijdens het Klimaatcafé op 6 april over hebben.

Tijdens dit café zal Joke Hofstee (meergroenedaken.nl) vertellen over de voordelen die groene daken bieden. Jille Koop van Rooftop Revolution vertelt hoe je met crowdfunding en crowdsourcing een groene dakenbeweging op gang kunt brengen. Ook wordt de huidige Arnhemse situatie in beeld gebracht en gaan we proberen een Arnhemse groene dakenbeweging op gang te brengen. Tot slot zijn er de inmiddels bekende twee-minuten-pitches en sluiten we af met een gezellige borrel.

Datum: donderdag 6 april
Tijd: 16.30 – 18.00 uur, deuren open 16.00 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
Entree gratis