Arnhem Klimaatbestendig en Energie made in [Arnhem] nodigen je van harte uit voor het gecombineerde Energy- en klimaatcafé op donderdag 14 september in Showroom Arnhem.

Arnhem zet in op een duurzame leefomgeving, klimaat en economie. Zowel energietransitie als stedelijke vergroening zijn belangrijke onderwerpen binnen het Klimaatakkoord van Parijs. De vermindering van uitstoot (mitigatie) en adaptatie aan het veranderende klimaat zijn beiden hard nodig om de doelstellingen te behalen. In dit gecombineerde Energy- & klimaatcafé gaan we het hebben over de samenhang tussen klimaat en energie.

Joop Spijker (Senior onderzoeker Wageningen Environmental Research/ Alterra) geeft een inleiding op de raakvlakken tussen adaptatie en mitigatie. Charlotte en Bianca Ernst vertellen over Het Hof van Cartesius. Deze Utrechtse gebiedsontwikkeling, waarvan zij initiatiefnemers zijn, heeft hoge ambities op het gebied van circulair bouwen, klimaatadaptatie en duurzame energie. Vervolgens wordt met een aantal Arnhemse sleutelfiguren gediscussieerd over ontwikkelingen in Arnhem waarbij energie en klimaatbestendigheid integrale onderdelen zijn en over waar juist nog kansen liggen op dit gebied. Er wordt afgesloten met pitches van lokale initiatieven en een netwerkborrel.

Kortom; een interessant en innovatief programma en een uitgelezen mogelijkheid om met beide netwerken kennis te maken! Het café is gratis toegankelijk voor iedereen, aanmelden is niet nodig.

Datum: donderdag 14 september
Aanvang: 16.30 uur, deuren open vanaf 16.00 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
Entree gratis
www.arnhemklimaatbestendig.nl