Kinderen kunnen in de hal van het stadhuis uit een boekenboom een zwerfboek uitzoeken. Het is de bedoeling dat ze het boek doorgeven als ze het boek uitgelezen hebben, zodat het boek gaat zwerven. Afgelopen woensdag 27 januari werd het zwerfboekenstation geopend.

Wethouder Ron König van Onderwijs en Lotte Nagengast, ambassadeur voor zwerfboeken in Arnhem, onthulden woensdag 27 januari om 13 uur de boekenboom in de hal van het stadhuis. De boom staat voor groei, want “Dat is wat we willen bereiken, zegt Lotte, kinderen laten groeien in hun ontwikkeling door meer te lezen.” Niet elk gezin kan kinderboeken betalen. Dankzij de boekenboom heeft elk kind de mogelijkheid om boeken te lezen. Lotte: “Een mooi voorbeeld van de deeleconomie. Je hoeft niet alles te hebben om het te kunnen gebruiken.”

Kinderen kunnen in de boekenboom een boek uitzoeken, en daar weer in terug zetten als ze het boek uitgelezen hebben. Maar ze mogen het boek ook doorgeven aan een ander kind, zodat het boek gaat zwerven. De zwerfboeken hebben een sticker, sommigen met een code zodat ze te volgen zijn.

Boeken inleveren

Heb jij nog kinderboeken vanaf het jaar 2000 in huis waar je niets meer mee doet? Dan kun je de boeken inleveren, want zwerfboeken zijn er nooit genoeg. Je kunt de boeken bij Lotte inleveren, bij één van de zwerfboekbomen of bij kringloopcentrum 2Switch.

Over Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp en bestaat dit jaar 6 jaar. In Arnhem zijn er 18 kinderzwerfboekstations. Er komt ook een zwerfboekenstation in zwembad De Koppel en Valkenhuizen. Het kinderzwerfboek richt zich op kinderen tot en met 12 jaar.

Foto: Arnhemse Koerier

Meer