Waarom zingen vogels? Krijgen spechten hoofdpijn als ze op boomstammen timmeren? Op woensdagmiddag 6 mei kunnen kinderen onder leiding van IVN gidsen op zoek naar vogels in de heemtuin bij stadsboerderij Presikhaaf.

Door afwisselende natuur zijn er in de heemtuin bij stadsboerderij Presikhaaf diverse vogelsoorten te bewonderen zoals de winterkoning, roodborst, zanglijster, vink, zwartkop en boomklever. En met veel geluk misschien de ijsvogel. Onder leiding van IVN gidsen kunnen kinderen op zoek naar vogels in de heemtuin. De gids zal uitleg geven over de vogels en antwoord geven op vragen als ‘Waarom zingen vogels?’ en ‘Krijgen spechten hoofdpijn als ze op boomstammen timmeren?’

Praktisch

De vogelwandeling start woensdag 6 mei om 14.00 uur bij de ingang van de heemtuin en duurt ongeveer vijf kwartier. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. (Groot)ouders zijn ook van harte welkom. Als je een verrekijker hebt, mag je die natuurlijk meenemen. De gidsen zorgen voor zoekkaarten. Voor meer informatie kun je op woensdag 6 mei tussen 10.00 tot 13.00 uur bellen of mailen naar Frans Duermeijer, f.duermeijer@gmail.nl, 026-3648819.

Bron: IVN Arnhem