Het Nationaal Schooltuinproject leert kinderen op een spelenderwijs moestuinieren. Kinderen leren hun eigen groenten te zaaien en te onderhouden. Intratuin Arnhem geeft de komende weken – in samenwerking met de hoofdsponsors Spar en Attent – voor het tweede jaar tientallen moestuinpakketten weg aan basisscholen, BSO’s en kinderdagverblijven.

Door het verbouwen van groenten zijn kinderen op een leuke en leerzame manier bezig met gezonde voeding. Het pakket bestaat uit een zogeheten vierkante-metertuin in de vorm van kweekzakken, aangevuld met een kweekkas, zaden potgrond, turfpotjes, een schepje en een gieter. Ook de informatieve materialen ontbreken niet aan het pakket. Wekelijks krijgen de scholen via de nieuwsbrief begeleiding bij het verbouwen van de moestuin.

Liefde voor groen

Nils Weijers van Intratuin Arnhem over zijn ervaring met het Schooltuinproject in 2014: “Met dit project zijn kinderen bezig met tuinieren. Het is leuk om te zien dat kinderen er veel plezier in hebben om hun eigen groenten en fruit te oogsten. Je ziet ze allemaal groene vingertjes beginnen te krijgen. Dat hopen we natuurlijk ook mee te geven, liefde voor groen.”

Over het Nationaal Schooltuinproject

Het Nationaal Schooltuinproject, dat in 2012 is gestart,  is een initiatief van SPAR Holding B.V. De doelstelling van het Nationaal Schooltuinproject is kinderen bewust maken van de herkomst van gezonde voeding en een gezonde levenstijl. Kinderen actief betrekken bij het kweekproces laat hen meer bewust worden en daardoor eten ze hun groenten beter. Scholen konden zich tot en met januari aanmelden om mee te doen aan het MVO-project.

Bron: ArnhemseKoerier.nl