Netwerk Groen Arnhem, 1%Movement026 en Molenplaats Sonsbeek organiseren donderdag 21 september een kennis- en netwerkbijeenkomst voor bewonersinitiatieven bij Molenplaats Sonsbeek.

In Arnhem ontstaan steeds meer maatschappelijke initiatieven van (groepen) bewoners. Bewoners gaan bijvoorbeeld gezamenlijk aan de slag met het vergroenen en verduurzamen van de buurt, beheren het buurthuis en ontplooien allerlei sociale en creatieve activiteiten.

Welke waarden bieden deze initiatieven de stad? Dit is soms meer dan we in eerste instantie denken. Zo draagt het vergroenen van buurten onder andere bij aan de leefbaarheid, zorgt het ervoor dat de stad beter bestand is tegen hevige regenval en hittegolven, is het goed voor de sociale cohesie en gezondheid van bewoners en bevordert het de biodiversiteit.

Het doel van deze bijeenkomst is samen inzichtelijk te krijgen waar je als initiatiefnemer tegenaan loopt, wat er goed gaat in Arnhem en wat beter kan. Er staan twee vragen centraal: ‘Hoeveel waarde heeft mijn initiatief eigenlijk? En: ‘Waar hebben initiatieven behoefte aan?.

Samen met initiatiefnemers gaan Groen Arnhem (platform voor groene initiatieven) en 1%Movement026 (platform voor vrijwillige inzet van bedrijven bij maatschappelijke initiatieven) deze avond inventariseren op welke manieren ze initiatieven kunnen ondersteunen.

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die een maatschappelijk-/bewonersinitiatief heeft (gehad) of van plan is er een te starten. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@groenarnhem.nl

Datum: donderdag 21 september
Tijd: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24A
Aanmelden via info@groenarnhem.nl
Meer informatie: http://groenarnhem.nl/