Hallo daar. Wij zijn justnuts en we maken tussendoortjes die goed voor je zijn. Ons verhaal begint met Erik. In 2011 werkt hij voor groot Nederlandse bedrijf en rond 4 uur heeft hij vaak trek. Zeg maar behoefte aan goede energie om te kunnen gaan, gaan, gaan tot het einde van de dag. Het enige dat hij in het bedrijfsrestaurant, de supermarkt of zijn favoriete koffietentje kan vinden zit volgepropt met suiker of onnatuurlijke onzin. Hij belt zijn goede vriend Thijs. Ze praten er honderduit over, liggen er ’s nachts wakker van, maken saaie spreadsheets en marktanalyses. Uiteindelijk besluiten ze om hun eigen gezonde tussendoortjes te gaan maken. Hun vrienden denken dat ze gek geworden zijn, justnuts.

De aanpak

  • Het begint allemaal bij kennis van de herkomst. We weten inmiddels bij welke boerderijen en/of coöperaties onze ingrediënten vandaan komen.
  • We werken alleen met boerderijen en coöperaties die biologisch gecertificeerd zijn. Zo weten we zeker dat er geen chemicaliën, pesticiden en andere onnatuurlijke stoffen in je Happy Honest Treat zitten. Of in de natuur terecht komen natuurlijk. Meer weten over biologisch, klik dan hier.
  • We kopen het fruit, de noten en granen het liefst van zo dichtbij mogelijk. Maar niet alles groeit dichtbij. In landen in de Derde Wereld proberen we zoveel mogelijk Fairtrade producten te kopen. Fairtrade is niet voor alle ingrediënten belangrijk, de werknemers op de amandel boerderij in Spanje worden natuurlijk al door de Spaanse en Europese wetten beschermd. Wil je meer over Fairtrade lezen, klik dan hier.
  • Als Fairtrade nog niet mogelijk is, hebben we onze eigen standaard. Daarin staan afspraken over arbeidsomstandigheden zoals werktijden, vakantie en veiligheid.

naar de site