De Arnhemse Johannesschool is één van de zeventig scholen die zijn geselecteerd voor het project ‘Gezonde Schoolpleinen’. Het project helpt diverse scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met de realisatie van een schoolplein dat de leerlingen stimuleert tot beweging en leert over het belang van de natuur.

Naast een geldbedrag van 50.000 euro ontvangt de Johannesschool ondersteuning bij het realiseren van een uitdagend, groen en rookvrij schoolplein. Een gezond plein dat buitenspelen stimuleert levert een bijdrage aan de gezondheid van de kinderen.

De Johannesschool is blij dat zij geselecteerd is. Vannessa Bijsters, directeur van De Johannesschool: “De Johannesschool staat voor goed onderwijs en duurzaamheid. Het Gezonde Schoolplein versterkt dit in mijn ogen door het leren en spelen te combineren. Wat verheugen wij ons op het proces ernaar toe en het uiteindelijke resultaat!”

Over ‘Gezonde Schoolpleinen’

Het project ‘Gezonde Schoolpleinen’ is financieel mogelijk gemaakt door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De coördinatie en uitvoering van het project is in handen van Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad.

Lees het hele nieuwsbericht op de website van de Arnhemse Koerier.