Innovatieve en duurzame ondernemers op het gebied van energietransitie en circulaire economie kunnen zich tot 1 augustus aanmelden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2016. Deze prijs wordt jaarlijks door Stichting Kiemt uitgereikt aan ondernemers die met duurzame innovaties de bedrijvigheid in Oost-Nederland een extra impuls geven.

Half augustus 2016 maakt de jury bekend wie de genomineerden van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2016 zijn. Nieuw is dat er dit jaar twee prijzen worden uitgereikt in twee categorieën: de Innovatieprijs en de Ambitieprijs. De Innovatieprijs waardeert bewezen excellentie. Deze prijs betekent erkenning voor ondernemers, die hun innovatie in 2015 of 2016 succesvol op de markt hebben geïntroduceerd. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en ruime media-aandacht. De Ambitieprijs is een aanmoedigingsprijs voor startups en klein MKB (max. 10 werknemers), die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties die nog niet op de markt zijn. De Ambitieprijs bestaat uit 5.000 euro plus vijf dagen advies en ondersteuning.

De winnaars van de Innovatieprijs en de Ambitieprijs worden tijdens het Kiemt Najaarscongres op 3 oktober 2016 bekend gemaakt. De jury van de Jan Terlouw Innovatieprijs bestaat uit vier vertegenwoordigers van (hoofd)participanten uit het Kiemt-netwerk onder voorzitterschap van Jan Terlouw. Terlouw is oud-minister van Economische Zaken en oud Commissaris van de Koningin in Gelderland.
Alle nominaties worden door de jury beoordeeld op de volgende criteria:

  • de mate van innovativiteit
  • de mate van duurzaamheid (bijvoorbeeld CO2-reductie of hergebruik afvalstromen)
  • de (huidige en potentiële) economische waarde
  • bij de aanmoedigingsprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie.

Voor meer informatie en aanmelding voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2016 of neem contact op met Maarten de Vries, Stichting Kiemt via 026 446 14 69.