Veel mensen kennen het knooppunt Waterberg, het knooppunt van de autosnelwegen A50 en A12 aan de noordzijde van Arnhem. Wat niet veel mensen weten, is dat dit knooppunt is vernoemd naar het omliggende landgoed Waterberg en daar gaat IVN Arnhem wat aan doen.

Natuur

Er is verrassend veel te zien op de Waterberg. Dat het ooit een echt landgoed was, is nog te herkennen aan de vele lanen. Verder kent het gebied leemkuilen, stuifduinen, een grenspaal, een kogelvanger en zelfs een oorlogsmonument.

De gemeente wil het bos in dit gebied uit laten groeien tot oerbos. Volgens de gemeente heeft het bos nu al bijzondere natuurwaarden en heeft het bos potentie om uit te groeien tot een echt oerbos. Dat betekent dat het bos niet of nauwelijks meer beheerd wordt.

Met deze zaken en andere natuurverrassingen in het gebied wil de IVN-natuurgids belangstellenden graag kennis laten maken op 3e kerstdag, dinsdag 27 december. Start van de wandeling is 14.00 uur en deelname is gratis. Het dragen van stevig schoeisel op de Waterberg is raadzaam. Vertrekpunt is de kleine zij-ingang van begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 20).

IVN Arnhem doet meer in en met de natuur. Informatie hierover is te vinden op de vernieuwde website ivn.nl/afdeling/arnhem.