Met een meubelcollectie gemaakt van restmaterialen is Industriepark Kleefse Waard (IPKW) genomineerd voor de Dutch Design Awards 2015.

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een organisatie die design op de meest professionele wijze strategisch, duurzaam en innovatief weet in te zetten. Met een meubelcollectie gemaakt van restmaterialen is Industriepark Kleefse Waard (IPKW) genomineerd voor de Dutch Design Awards in de categorie Best Client. De IPKW-collectie bestaat uit meubels ontworpen door productdesigners Klaas Kuiken en Luuk Wiehink. De meubels zijn enkel gemaakt van restmateriaal afkomstig van bedrijven op het IPKW. Kuiken en Wiehink hebben op verzoek van IPKW bij de bedrijven op het park onderzoek gedaan naar verschillende materialen en processen voor het maken van meubilair voor parkrestaurant De Waard.

De collectie bestaat uit lampen van vezeldoekjes (van het bedrijf Freudenberg), stoelpoten van Accoya hout (Accsys Technologies), kuipstoelen van aramide (Teijin Aramid) en tafelbladen en zitvlakken voor krukjes van petflessen (4Pet Recycling). Daarnaast is een deel van het oude meubilair uit het Havenrestaurant opgeknapt en verrijkt met hout van Platowood, waardoor het feilloos in het nieuwe restaurant past.

De IPKW-collectie is tijdens de Dutch Design Week van 17 t/m 25 oktober te bekijken op de Dutch Design Awards Exhibition in het Veemgebouw in Eindhoven.

Meer