Ook dit jaar start Manon Best van BIJ BEST moestuineducatie weer met een jaarcursus “Creëer je eigen paradijs”moestuinieren. Maandagavond 11 januari kun je gratis en vrijblijvend naar de introductie-bijeenkomst komen. De opzet van de cursus wordt nader toegelicht en aansluitend is er gelegenheid om in te schrijven.

Meerjarige groenten kweken, elkaar versterkende gewassen combineren, kruiden en eetbare bloemen opnemen in de tuin; als je jouw tuin slim indeelt, dan gaat de natuur op den duur samen met jou aan de slag. De eetbare tuin ontwikkelt zich tot een tuin waarin iets te beleven valt, zowel bovengronds als ondergronds.
In de jaarcursus “Creëer je eigen paradijs” leert Manon Best van BIJ BEST Moestuineducatie je in 9 lessen gedurende het jaar hoe je zo’n tuin kunt aanleggen en onderhouden. Praktijk en theorie wisselen elkaar af.

Een gezonde bodem

Van blad naar bladaarde naar gratis milieuvriendelijke potgrond. In de cursus leer je hoe je dit samen met het bodemleven creëert en gebruikt. Afgelopen jaar was het internationale jaar van de bodem. Bij BIJ BEST gaat dat door, want “een gezond bodemleven is onmisbaar voor gezonde eetbare gewassen”.

Informatie-avond

Op maandagavond 11 januari ben je van harte welkom voor een gratis en vrijblijvende  introductie-bijeenkomst. De opzet van de cursus wordt nader toegelicht en aansluitend is er gelegenheid om in te schrijven.

Tijd:  20.00u – 21.00u
Locatie: Dillenburglaan 11, Velp (de Arnhorstschool)
Aanmelden: info@moestuineducatie.nu / 06-33878352

De cursus start op woensdag 27 januari 2016 en is voor zowel beginners als moestuinders met ervaring. De lessen vinden plaats in de Arnhorstschool in Velp en in de tuin van BIJ BEST Moestuineducatie in Arnhem. De 9 lessen kosten €250,- inclusief lesboek, hand-outs en koffie/thee.

De cursus wordt gegeven door Manon Best van BIJ BEST Moestuineducatie uit Velp. Zij gaf de moestuincursus eerder in de wijk St. Marten/Sonsbeekkwartier in Arnhem, de cursus plantkunde in Zutphen en lezingen over bijvriendelijk moestuinieren en permacultuur. Manon is opgeleid tot docent plantenteelt bij Stoas Hogeschool en heeft recent de permacultuur design cursus afgerond, waarin het ontwerpen volgens natuurlijke systemen centraal staat.

Meer