Op 10, 11 en 12 juli vindt in een prachtige natuuromgeving het Immerloo Park festival plaats. Het festival belooft de bezoeker een unieke combinatie van muziekoptredens, theatervoorstellingen en creatieve workshops. Ook is er aandacht voor stadslandbouw, bewust omgaan met je leefomgeving en streekgebonden eten en drinken. 

Na de grote opening op vrijdag 10 juli, met een kleurrijke zomerparade startend vanaf het Croydonplein, staat het Immerloo Park drie dagen lang in het teken van kunst, cultuur, natuur en educatie. Al deze elementen zijn verwerkt in een zeer divers programma; een mix van optredens, workshops, concerten en lekker eten uit verschillende windstreken. Voor alle leeftijden is er van alles te beleven. De toegang tot het festival is vrij en de voorstellingen, concerten en workshops zijn tegen een kleine vergoeding te beleven.‬

Stadslandbouw en lokaal eten

Natuur is een belangrijk element voor deze tweede editie van het Immerloo Park fesitval. Naast alle buitenpret wordt er aandacht gevraagd voor het bewuster en duurzamer omgaan met je eigen leefomgeving. Vrijdag 11 en zaterdag 12 juli is er een extra paviljoen met stadslandbouw als thema. Onder het genot van een hapje en drankje kun je ontdekken wat de mogelijkheden zijn van een moestuin op je balkon, zie je wat je kunt doen met planten in de stad, kun je genieten van lokaal eten, kennis maken met diverse stadslandbouwprojecten en meedoen aan bijzondere workshops.

De Tuinmaat is aanwezig met een marktkraam. De Tuinmaat heeft een plan opgezet voor een stads- en volkstuin in de wijken van Arnhem-Zuid. In samenwerking met Natuurcentrum en Kim Lagerweij inspireren zij de bezoeker over wat je kunt doen in eigen tuin en omgeving en bieden zij de mogelijkheid om eigen en gezonde verse groente te verbouwen binnen een biologische tuinvereniging. Ook informeren zij de bezoeker over welke groenten en fruit dichtbij huis te koop zijn en wat er wordt gedaan om bijen de ruimte te geven en ze te beschermen. Kim Lagerweij is schrijfster van het boek De Stad Ontkiemt en zal een lezing geven.

Kijk hier voor meer informatie over het Immerloo Park festival.