Vier dagen lang theater, muziek, literatuur, uitzicht, eten en drinken, in de buitenlucht op Hoogte80 Festival in Arnhem.

Naast een super sfeervol festival in het Hoogte80 Festival ook een heel duurzaam festival.

Duurzaamheid is een van de speerpunten tijdens het Hoogte80 Festival, dat dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor het festival vanzelfsprekend.

Alternatieve energiebronnen
Een festival verduurzaam je door zo weinig mogelijk energie te verbruiken én door te zorgen dat de gebruikte energie zo schoon mogelijk is. Vorig jaar deed Hoogte80 Festival samen met de HAN een proef met het zogenoemde ‘SOPRA systeem’: een container met accu’s waarin groene energie wordt opgeslagen. Dit jaar gaan we aan de slag met de Wattsun (www.wattsun.net), een mobiele variant van de SOPRA. Naast prototypes van de Wattsun hopen we ook gebruik te kunnen maken van solar parasols.

Compensatie CO2 uitstoot
Om het volledige terrein van stroom te voorzien is Hoogte80 Festival helaas nog genoodzaakt om (ook) dieselaggregaten in te zetten. De uitstoot hiervan compenseren wij met het planten van bomen in Nederland via Trees For All, een Arnhemse stichting die als enige in Nederland met CBF keur CO2 uitstoot compenseert.

19 Bomen voor 1 krant
Voorafgaand aan het festival wordt deze programmakrant in een enorme oplage verspreid in de regio Arnhem. Ook het papier wat hiervoor wordt gebruikt, wordt gecompenseerd: er worden welgeteld 19 bomen geplant.

Ook duurzaam: betalen voor de gratis krant
Deze krant is gratis, maar tijdens het festival is hij alleen te koop voor 1 euro. Zo willen we voorkomen dat ie overal op de grond belandt. Overigens gaat ook deze euro naar Trees for All.

Duurzame leveranciers
Ook als het gaat om de keuze van onze leveranciers is duurzaamheid een factor. Je zou het misschien niet verwachten, maar Grolsch is een van de duurzaamste bierbrouwers van Nederland, zonder biologisch te zijn. Mooi toch? En nog lekker ook!

Gescheiden afvalinzameling
Om zoveel mogelijk te re- en upcyclen zamelen wij papier, plastic, glas en restafval gescheiden in. Op het terrein vind je meerdere inzamelpunten. Het scheiden doe je als bezoeker natuurlijk gewoon zelf door hier enthousiast gebruik van te maken.

Zie voor het programma: www.h80festival.nl