Op 10, 11, 12 en 13 mei 2018 vindt alweer de 10e editie van het Hoogte80 Festival plaats in de authentieke Arnhemse wijk Geitenkamp. In stadspark Hoogte80 kunnen bezoekers vier dagen lang genieten van theater, muziek, literatuur, eten én drinken in de buitenlucht. Het festival trekt jaarlijks ruim 20.000 bezoekers en staat bekend om de goede sfeer, het geweldige uitzicht over Arnhem en de diverse programmering. Hoogte80 is voor iedereen gratis te bezoeken!

Hoogte 80 Festival vindt plaats in één van de mooiste parken met een geweldig uitzicht op Arnhem en de wijk Geitenkamp.

Duurzaamheid

Hoogte80 Festival is duurzaam!

Wattsun

Hoogte80 Festival wil graag gebruik maken van alternatieve energiebronnen om te zorgen dat de energie die verbruikt wordt zo schoon mogelijk is. Twee jaar geleden is er daarom in samenwerking met de HAN een proef gedaan met het ‘SOPRA systeem’: een container met accu’s waarin groene energie wordt opgeslagen. Dit jaar willen we aan de slag met de Wattsun, een mobiele variant van de SOPRA.

Compensatie CO2-uitstoot

Helaas moeten wij met Hoogte80 Festival ook nog steeds dieselaggregaten inzetten om ons terrein van stroom te kunnen voorzien. De uitstoot hiervan compenseren wij met het planten van bomen in Bolivia via Trees For All, aan Arnhemse stichting die als enige in Nederland met CBF-keurmerk CO2-uitstoot compenseert. Ook het papier dat wordt gebruikt om onze programmakrant te drukken, wordt gecompenseerd door middel van het planten van bomen. Vorig jaar hebben wij ook samengewerkt met Trees For All, en hiernaast kan je zien hoeveel bomen er toen geplant zijn!

Betalen voor de gratis krant

Deze programmakrant is gratis, maar tijdens het festival is hij alleen te koop voor 1 euro. Hiermee willen we voorkomen dat hij overal op de grond belandt. Ook wordt deze euro aangewend om nieuwe bomen te planten via Trees For All. Voor elke vijf verkochte kranten wordt er een boom geplant!

Duurzame horeca

Ook onze horeca proberen wij te verduurzamen. Zo is Grolsch een van de duurzaamste bierbrouwers van Nederland. Verder gebruiken wij duurzame ongebleekte servetten van 100% eco. Daarnaast vinden we het belangrijk dat duurzame cateraars een plek krijgen op ons festival. Zo frituurt Solar Snacks bijvoorbeeld op zonne-energie, en serveert de Keuken van het Ongewenste Dier vlees van dieren die afgeschoten moeten worden.

Aanvangstijden

Donderdag 10 t/m zondag 13 mei 2018
Do t/m zo van 12.00 uur tot 24.00 uur