CASA organiseert dinsdagavond 9 februari een bijeenkomst over het onderwerp ‘Aquaplanning’. Met welke ingrepen kunnen we de stad weerbaarder maken voor de gevolgen van klimaatverandering en de wateroverlast indammen?

Hemelwateroverlast in stedelijk gebied is een landelijk fenomeen, maar Arnhem heeft er door zijn ligging op een stuwwal extra mee te kampen. De wildwaterbaan tijdens de piekbuien in de zomer van 2014 haalde zelfs het landelijke nieuws. Daarom organiseert CASA (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem) op dinsdagavond 9 februari een bijeenkomst rondom de vraag hoe we Arnhem rainproof kunnen krijgen.

De Arnhemse landschapsarchitecten Anne Martien Lousberg en Daphne van der Wal (Le Far West) zullen een inleiding geven op de problematiek in het algemeen en in Arnhem in het bijzonder. Stedenbouwkundige Gijs Frencken (Gemeente Arnhem) en landschapsarchitect Theo Reesink (Poelmans Reesink) presenteren de actuele plannen voor de Jansbeek, die als onderdeel van de vernieuwing van de zuidelijke binnenstad weer zichtbaar wordt gemaakt. Dirk Peijpe van De Urbanisten zorgt voor de nodige inspiratie van buitenaf: zijn bureau heeft inmiddels veel projecten gerealiseerd om steden in binnen- en buitenland rainproof te maken.

Datum: dinsdag 9 februari
Tijd: 20:00u. Zaal open om 19:30 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177
Entree: 5,- euro. Studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis.

Meer