Arnhem is weer een leuk initiatief rijker: een plek waar mensen van alles kunnen delen: “Het Pakhuis”. Het is het idee van Gerda van Glind. Svenja Arends is meteen enthousiast en helpt  mee het plan te realiseren. De ruimte aan de Trans 26 is via het SLAK geregeld.
Het Pakhuis is voor iedereen. Het Pakhuis is een plaats waar enthousiaste mensen hun talenten, ideeën en materialen kunnen delen en samen kunnen werken aan een duurzame, mooie en bovendien gezellige wereld.

Aanleiding

Mensen brengen steeds meer tijd achter apparaten door en minder met elkaar. Wij zien het daarom als missie om een fysieke plaats te creëren waar alle vormen van delen gestimuleerd worden en iedereen zich welkom voelt. Daarnaast is delen natuurlijk veel gezelliger samen dan in je eentje achter je computer.

uitvoering

Het Pakhuis opent haar deuren halverwege Februari in Arnhem, en iedereen is welkom. Er is altijd een gastheer of gastvrouw aanwezig die er voor zorgt dat er een gezellig plaatje draait, het lekker warm is binnen en die antwoord kan geven op al je vragen.

Je kunt gebruik maken van de gratis wifi om te werken aan je plannen en projecten. Je kunt zitten in de verschillende zithoekjes die bestaan uit meubeltjes die mensen niet meer in hun woonkamer willen maar nog wel heel mooi zijn. Er is een kast met spullen die je zo mee kunt nemen als je er wat aan hebt.

Uiteraard staat er altijd een koffiezetapparaat te pruttelen waar je je mok bij mag vullen zo vaak je wilt. Je mag een bordje vragen voor je zelf meegenomen lunchpakketje, maar daar kunnen wij je ook aan helpen. Je kunt deelnemen aan het altijd wisselende programma dat compleet draait op enthousiaste super gave vrijwilligers.

invulling programma

Zo gaan we bijvoorbeeld samen sjaals breien voor daklozen, tuinieren in duurzame materialen en met kinderen uit de buurt super flitsende caleidoscopen maken en die projecteren op de muur en gaan we echte pakhuisjes bouwen waarin iedereen spulletjes kan delen met zijn of haar eigen buurt. Er zullen lessen yoga en dans gegeven worden, en avonden waarop mensen hun verhalen kunnen vertellen, lezingen kunnen volgen, tentoonstellingen bewonderen, deelnemen in sportevenementen, muziek en theatervoorstellingen en nog heel veer meer moois.

Bovendien gaan we een vaste avond in de week eten met iedereen die maar wil komen. Mensen hoeven dan geen geld te betalen, maar alleen een gerechtje mee nemen dat ze graag willen delen. Er komt een ideeënbus waar iedereen gebruik van kan maken en is iedereen meer dan welkom om een programmavoorstel te doen. Zo kunnen mensen elkaar in hun eigen stad ontmoeten en samen werken aan een plek waar iedereen zich thuis voelt.

Het Pakhuis is een plek waar verschillende elementen bij elkaar komen en de allermooiste dingen ontstaan die je van te voren niet kan bedenken. We willen het Pakhuis draaiende houden op de goedheid en vrijwillige bijdrage van mensen die er graag komen.

Benieuwd waar dit idee vandaan komt? Klik dan hier.
Ook een steentje bijdragen? Kijk hier voor de wensenlijst.

naar de site